International Men's Day
Global Website
HomeAbout IMDHistory of IMDHistorical archiveFacebook TwitterLinks and logosAbout us
Angola
Antigua and Barbuda
Argentina
Australia
Austria
Barbados
Belgium
Bosnia-Herzegovina
Botswana
Brazil
Canada
Cayman Islands
Chile
China
Colombia
Croatia
Denmark
Dominica
Ecuador
England
Finland
France
Gambia
Georgia
Germany
Ghana
Grenada
Guatemala
Guyana
Hungary
India
Ireland
Israel
Italy
Jamaica
Luxembourg
Malta
Mexico
Netherlands
New Zealand
Northern Ireland
Norway
Pakistan
Panama
Peru
Poland
Portugal
Russia
Scotland
Singapore
South Africa
Spain
St. Kitts and Nevis
St. Lucia
St. Vincent
Sweden
Tanzania
Trinidad and Tobago
Uganda
Ukraine
United States
Uruguay
Vietnam
Wales
Zimbabwe
Denmark
Share

Mændenes Internationale Dag
Mændenes Internationale Dag begyndte den 19 november 1999 i Trinidad og Tobago og blev støttet af De Forenede Nationer. Arrangementet har fået bred opbakning fra mænds grupper i USA, Europa, Afrika, Asien og Caribien. Taler på vegne af UNESCO, sagde Ms Ingeborg Breines, direktør for Kvinder og Kultur for Fred, "Dette er en glimrende idé, og vil give en vis balance mellem kønnene." Hun tilføjede, at hendes organisation var ser frem til at samarbejde med arrangørerne af IMD.

Mål af International Men's Day omfatte fokus på mænds og drenges sundhed, forbedre forholdet mellem kønnene, fremme af ligestilling mellem kønnene, og fremhæve positive mandlige rollemodeller. Det er en lejlighed for mænd at sætte fokus på diskrimination mod dem og for at fejre deres resultater og bidrag, især for deres bidrag til samfundet, familie, ægteskab, og børnepasning. I november IMD er en vigtig dato, da det grænseflader de populære Movember »charity arrangement, og også med Universal Children's Day den 20. Nov, som IMD danner en 48-timers fejring af mænd og børn på henholdsvis, og af de særlige forhold, de deler.

I løbet af de seneste ti år metoder til at fejre Den Internationale Men's Day har inkluderet offentlige seminarer, klasseundervisning aktiviteter på skoler, radio-og tv-programmer, Kirke observans, og fredelig skærme og marcher. Den måde at iagttage denne årlige dag er valgfri; alle organisationer er velkomne til at være vært for deres egne arrangementer og alle relevante fora kan bruges. Tidlige pionerer IMD mindet om, at dagen ikke er bestemt til at konkurrere mod International Woman's Day, men er til at gøre opmærksom på mænds erfaringer. Hvert år sekundære temaer er foreslået, såsom fred i 2002, mænds sundhed i 2003, helbredelse og tilgivelse i 2007, eller positive mandlige rollemodeller i 2009, selv om det ikke er obligatorisk at vedtage disse temaer og deltagere er velkomne til at komme med deres egne, der passer til deres behov og lokale problemer. I samråd med arrangørerne fra andre nationer følgende centrale mål for IMD er overholdt:

* At fremme positive mandlige rollemodeller; ikke kun filmstjerner og sport mænd, men dagligdagen, arbejderklasse mænd, der lever anstændig, ærlig liv.
* For at fejre mænds positive bidrag til samfundet, samfundet, familien, ægteskab, børnepasning, og til miljøet.
* At fokusere på mænds sundhed og trivsel, sociale, følelsesmæssige, fysiske og åndelige.
* For at understrege den diskrimination af mænd i områder med sociale ydelser, sociale holdninger og forventninger, og ret.
* At forbedre forholdet mellem kønnene og fremme ligestilling mellem kønnene.
* At skabe et sikrere, bedre verden, hvor folk kan være sikker og vokse for at nå deres fulde potentiale

International Men's Day fejres i Trinidad og Tobago, Jamaica, Australien, Indien, Italien, USA, New Zealand, Moldova, Haiti, Singapore, Malta, Sydafrika, Ghana, Ungarn, Canada, Kina og Det Forenede Kongerige. Slutte sig til os den 19. november i fejrer det bidrag, mænd gør for dem omkring dem, deres familie og venner, deres arbejdsplads og det samfund, nationer og verden.
Facebook site:

HomeAbout IMDHistory of IMDHistorical archiveFacebook TwitterLinks and logosAbout us